Oljefondet – class ref -> code

Slik blir våren 2020 på TVNorge og Dplay

Scroll

story txt Oljefondet

Scroll deg gjennom menyen som blant annet består av den nye humordramaserien Aldri voksen, en serie om familie og vennskap, med en rekke stjerner på rollelisten.

I tillegg kommer det nye sesonger med humorsuksessene Hvite gutter, Thomas Giertsen: Helt perfekt, Neste sommer, Praktisk info med Jon Almaas og Brille – nå med Einar Tørnquist som fersk programleder. Nyvinningen Sigurd fåkke pult byr på humor av det mørkere slaget. Vi er også stolte av å kunne by på Top Gear Norge, der et av verdens mest kjente TV-formater gjøres i helnorsk versjon. På den andre siden har vi Jan Thomas søker drømmeprinsen, hvor vi blir med hele Norges stylist-konge på kjærlighetsjakt i Sør-Afrika.

Jul i blodfjell 2 – class ref -> code

Jul i Blodfjell 2

story txt Jul i blodfjell 2

Denne julen står etterforskerne Svein og Nanna Soot overfor et nytt, blodig mysterium.

En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien. 24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden.

Tiden er knapp, og mens etterforskerne jobber på spreng tas stadig flere nøkkelvitner av dage. Kun Svein og Nanna kan stoppe den blodige maktkampen som utspiller seg i familien Juul.

I det nye Blodfjell-universet dukker det igjen opp mange kjente norske humorfjes, blant dem Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen, Jakob Schøyen og mange flere.

Neste Sommer – class ref -> code

Sigurd fåkke pult

story txt Neste Sommer

Sigurd er kåt og desperat, men det nærmeste Sigurd kommer å faktisk ligge med noen, er når Trym i kollektivet har sex med kjæresten sin.

I sin desperate søken etter sex får Sigurd hjelp av bestekompisen Mats, som forøvrig heller ikke er særlig god med damene, og den utadvendte Tuva som uten forvarsel har flyttet inn i kollektivet og dermed også livet til Sigurd.

Dplays nye humordramaserie Sigurd fåkke pult er en fiktiv, men relevant skildring av utfordringer og tabuer unge menn møter i det norske samfunnet i dag. Serien handler om å havne utenfor i et samfunn som stadig forteller deg at du er overpriviligert.

Helt perfekt – class ref -> code

Top Gear Norge

story txt Helt Perfekt

Denne våren kommer et av verdens mest kjente TV-konsepter i helnorsk versjon.

Top Gear er bilprogrammet som griper tak i alle, enten de er sertifiserte bilnerder eller ikke har snøring på bil i det hele tatt. Til å lede den norske utgaven, og dermed få guttedrømmen sin oppfylt, har TVNorge håndplukket TV-veteran Petter Schjerven, musiker og programleder Esben «Dansken» Selvig og supersjåfør og drifting-stjerne Fredric Aasbø. Trioen skal dra Norden rundt for å teste og konkurrere med nye og gamle kjøretøy, treige og raske, stygge og vakre – kort sagt alt som kan rulle og kræsje.

Brille – class ref -> code

Mannen som falt

story txt Brille

Dplay og TVNorge fortsetter satsingen på norsk true crime, og denne gang settes søkelyset på det mystiske dødsfallet til granskeren Jan Wiborg.

I juni 1994 døde  sivilingeniøren  Wiborg etter å ha falt naken fra et hotellvindu i København. Dansk politi slo kjapt fast at det var et selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Wiborg hadde vært involvert i en av de mest dramatiske politiske maktkampene på ‘80- og ‘90-tallet, striden om valg av ny hovedflyplass.

Han var kritisk til tåkemålingene som gjorde at det endelige valget falt på Gardermoen istedenfor Hurum, og mente målingene ikke kunne stemme. Han ga seg aldri, selv ikke etter at den endelige beslutningen var tatt. I etterkant har flere hevdet at hans innbitte motstand kan ha ført til at han ble drept.

Hva skjedde egentlig denne dagen inne på rom 307? Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten, og forteller historien om hva som kan skje i møtet mellom et enkeltmenneske og storpolitikken.

71° nord ntk – class ref -> code

Aldri voksen

story txt 71° nord ntk

Denne våren kommer TVNorge og Dplay med en helt ny humordramasatsing, med noen av Norges fremste skuespillere i hovedrollene.

Aldri voksen følger en gruppe venner fra ungdomstiden idet de selv får tenåringer i huset. Som voksne har de alle flyttet hjem til nabolaget de vokste opp i, og med store barn i huset møter de nå sin egen ungdomstid i døra.

Dette er serien om foreldreskap og dobbeltmoral. Det er også en serie om vennskap, og om at man ikke er eldre enn man føler seg. I rollene finner man blant andre: Ine Jansen, Laila Goody, Christian Skolmen, Andrea Bræin Hovig, Fredrik Hallgren, Atle Antonsen og Kåre Conradi.

Hvite gutter – class ref -> code

71° nord – Norges tøffeste kjendis

story txt Hvite gutter

Til våren skal TVNorge igjen teste hvilken kjendis som best takler overgangen fra rød løper til svart løype.

I årets utgave av 71° nord – Norges tøffeste kjendis får følgende ti deltakere testet sine grenser: Jon Almaas (programleder), Pål «OnklP» Tøien (artist), Melina Johnsen (TV-personlighet/influencer), Atle Pettersen (programleder/artist), Mia Hundvin (tidligere håndballspiller), Erik Follestad (tidligere ishockeyspiller), Maren Turmo (fitnessinfluencer), Lise Finckenhagen (TV-kokk), Øystein «Pølsa» Pettersen (skiløper) og Hedvig Wessel (frikjører).

Oppussing på én dag – class ref -> code

Ole Martins kjøkken

story txt Oppussing på én dag

Stjernekokk Ole Martin Alfsen skal denne våren ikke bare hjelpe celebre deltakere i 4-stjerners middag, nå skal han også hjelpe seerne der hjemme med å utvide repertoaret på kjøkkenet.

I god, gammel fjernsynskjøkkenet-ånd, men med lave skuldre og velkjent glimt i øyet, skal Ole Martin vise hvordan man lager alt fra billige studentmåltider og enkle familieretter til veganske retter og storslagne festmiddager. Fra mandag til torsdag lærer Ole Martin bort sine beste triks på TVNorge, og på Dplay vil dessuten alle episodene finnes i sin helhet, i tillegg til massevis av korte snutter med smakfulle og forlokkende mattips fra en av Norges beste kokker.

Lunsj med Lilli – class ref -> code

Brille

story txt Lunsj med Lilli

Når Brille er tilbake på Dplay og TVNorge denne våren, er det med splitter ny programleder. Harald Eia har abdisert, og opp på humor- og kunnskapstronen hopper ingen ringere enn Einar Tørnquist.

Den joviale humoristen er Mensa-medlem og har en IQ på 138. Tørnquist skal øse av sitt store repertoar av unyttig vitenskap og historie, og han omtaler sin nye programlederrolle som drømmejobben. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet Brille får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker.

Kongsvikfamiliene – class ref -> code

Neste sommer

story txt Kongsvikfamiliene

En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake. Ny sommer gir nye muligheter til å legge ferien i grus.

Humordramaet Neste sommer handler om sommerferien på familiehytta, med sjø, sol og late dager – og en uendelig rekke av bittesmå problemer som på kort tid eskalerer til mellommenneskelige katastrofer. Serien finner sin lune og gjenkjennbare humor i alle de små og store utfordringene som oppstår når flere generasjoner er samlet i litt for intime omgivelser og alle skal leve ut sine individuelle sommerdrømmer.