Oljefondet – class ref -> code

Slik blir høsten 2019 på TVNorge og Dplay

Scroll

story txt Oljefondet

Scroll deg gjennom menyen som blant annet består av et helt nytt gameshow med Atle Antonsen og Ylvis-brødrene – og en ny bloddryppende adventskalender med Jul i Blodfjell. På Dplay blir det mer true crime og en ny runde med Ex on the Beach, mens Gullrute-vinner Else Kåss Furuseth er tilbake med ny dokumentarserie på TVNorge.

Jul i blodfjell 2 – class ref -> code

Jul i Blodfjell 2

story txt Jul i blodfjell 2

Denne julen står etterforskerne Svein og Nanna Soot overfor et nytt, blodig mysterium.

En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien. 24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden.

Tiden er knapp, og mens etterforskerne jobber på spreng tas stadig flere nøkkelvitner av dage. Kun Svein og Nanna kan stoppe den blodige maktkampen som utspiller seg i familien Juul.

I det nye Blodfjell-universet dukker det igjen opp mange kjente norske humorfjes, blant dem Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen, Jakob Schøyen og mange flere.

Neste Sommer – class ref -> code

Kongen befaler

story txt Neste Sommer

Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow, hvor Atle Antonsen har med seg Bård og Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Olli Wermskog, Siri Kristiansen og Maria «Piateed» Stavang.

Antonsen inntar rollen som den allmektige høvdingen, og i hvert program deler han ut absurde praktiske oppgaver og utfordringer som de andre humoristene må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til høvding Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner.

Helt perfekt – class ref -> code

Else om: Barn

story txt Helt Perfekt

Else Kåss Furuseth er 38 år og barnløs. Presset fra omgivelsene og hennes egne forventninger gjør at hun nå må ta et valg: Vil hun ha barn? Og i så fall, hvordan?

Gjennom seks episoder sjekker Else ut nær sagt alle måter å bli forelder på, og hun møter mange flotte mennesker som lever i spennende og tidvis utradisjonelle familiekonstellasjoner. Alt på leting etter svaret: Burde jeg bli mor, eller ikke, og i så fall: hvordan?

Elses forrige programserie på TVNorge, Else om: selvmord, skapte mye oppmerksomhet rundt et tabubelagt tema, og serien ble belønnet med to priser under Gullruten. I Else om: barn tar Else Kåss Furuseth igjen opp en sak som er vanskelig å snakke om, selv om mange nordmenn opplever å stå midt oppi problematikken.

Brille – class ref -> code

Mannen som falt

story txt Brille

Dplay og TVNorge fortsetter satsingen på norsk true crime, og denne gang settes søkelyset på det mystiske dødsfallet til granskeren Jan Wiborg.

I juni 1994 døde  sivilingeniøren  Wiborg etter å ha falt naken fra et hotellvindu i København. Dansk politi slo kjapt fast at det var et selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Wiborg hadde vært involvert i en av de mest dramatiske politiske maktkampene på ‘80- og ‘90-tallet, striden om valg av ny hovedflyplass.

Han var kritisk til tåkemålingene som gjorde at det endelige valget falt på Gardermoen istedenfor Hurum, og mente målingene ikke kunne stemme. Han ga seg aldri, selv ikke etter at den endelige beslutningen var tatt. I etterkant har flere hevdet at hans innbitte motstand kan ha ført til at han ble drept.

Hva skjedde egentlig denne dagen inne på rom 307? Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten, og forteller historien om hva som kan skje i møtet mellom et enkeltmenneske og storpolitikken.

71° nord ntk – class ref -> code

Ex on the Beach – Norge

story txt 71° nord ntk

Fjorårets største TV-snakkis og strømmekomet er endelig tilbake, når Dplay igjen sender åtte single og eventyrlystne unge mennesker til Mauritius for å bade, feste og elske (livet).

Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for DRAMA.

Det blir to ukentlige episoder der intriger og filosofiske fabuleringer kun betraktes som ren underholdning, når Ex on the Beach igjen inntar norske skjermer.

Hvite gutter – class ref -> code

Hvite gutter

story txt Hvite gutter

Strømmesuksessen og Gullrute-nominerte Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på Dplay til høsten.

De fire kompisene Leo, Jens, Herman og Mathias bor fortsatt sammen på Oslos vestkant – som de har gjort i ti år. Livet er stort sett en lek, men deres ansvarsløse eksistens trues nå stadig oftere av det store, mørke voksenlivet. Trøsten finner de i deres ubrytelige brorskap, som er tuftet på dagfylla og store, urealistiske framtidsplaner. Idet de ytre kreftene truer med å splitte brorskapet, kjemper guttene en innbitt kamp for å beholde tingene som de alltid har vært.

Oppussing på én dag – class ref -> code

Oppussing på én dag

story txt Oppussing på én dag

Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning.

Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk.

Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på én dag er programmet for dem som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan de kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det de ikke har fått gjort noe med på årevis.

Lunsj med Lilli – class ref -> code

Lunsj med Lilli

story txt Lunsj med Lilli

Etter flere års innsats som treffsikker klarsynt i Åndenes makt, har 73-åringen Lilli Bendriss, med sin karakteristiske stil og fargerike personlighet, blitt en av Norges største og mest folkekjære kjendiser.

Nå får Lilli sitt eget program på Dplay, hvor hun i hver episode inviterer en kjent person til en god samtale om livet og dets mange mysterier. I Lunsj med Lilli får seerne bli med på et måltid ganske utenom det vanlige. Lilli serverer opplysninger som ikke bare overrasker gjestene, men som også får dem til å åpne opp om ting de aldri tidligere har snakket ut om på TV. Følgende kjendiser er invitert på lunsj: Katrine Moholt, Jan Thomas, Kristian Valen, Fabian Stang, Sophie Elise, Lasse Kjus, Linni Meister, Henning Solberg, Hanne Kristin Rohde, Ida Fladen, Erlend Elias og Tore Petterson.

Kongsvikfamiliene – class ref -> code

Kongsvikfamiliene

story txt Kongsvikfamiliene

Familie er noe vi alle må forholde oss til, enten vi liker det eller ikke.

I Lene Kongsvik Johansens nye komiserie, Kongsvikfamiliene, følges seks helt ulike familier gjennom små og store utfordringer i hverdagen. Lene spiller som vanlig de fleste karakterene selv, enten de er rare, søte, sjarmerende eller særdeles usjarmerende. Flere nye personligheter dukker opp, men det gjør også noen av Lenes mest populære skikkelser. Lene Kongsvik Johansens forrige serie om Kongsvik-universet, Kongsvik-klinikken, var i 2018 blant TVNorges mest sette humorprogrammer.